Kinderspreekuur / Orthoptie

WORLD ORTHOPTIC DAY

Maandag 3 juni is ‘World Orthoptic Day’. Deze dag vindt één keer per jaar plaats op de eerste maandag van juni en heeft als doel het beroep orthoptist onder de aandacht te brengen.

De orthoptist is een paramedicus, werkzaam binnen het vakgebied van de oogheelkunde. Naast oogartsen, optometristen en opticiens nemen orthoptisten een eigen, zelfstandige plaats in binnen een specifiek deel van de oogzorg.

De orthoptist onderzoekt het gezichtsvermogen, de samenwerking tussen beide ogen en de oogmotoriek. De orthoptist spoort afwijkingen en de gevolgen daarvan op, zoals scheelzien al of niet gepaard met dubbelzien en het luie oog.

Wilt u meer weten over het beroep van orthoptist kijk dan op www.orthoptisten.info


KINDERSPREEKUUR

Oogartsenpraktijk Delfland heeft een speciaal kinderspreekuur voor kinderen van 0 tot ongeveer 14 jaar, waarbij de kinderen zowel door de oogarts als de orthoptiste gezien worden. De kinderen krijgen een volledig orthoptisch onderzoek inclusief refractiebepaling met behulp van oogdruppels (cyclogyl of atropine). Na het orthoptisch onderzoek zal er standaard ook een oogheelkundig onderzoek door de oogarts plaatsvinden.

Het kinderspreekuur vindt plaats op maandag tot en met vrijdag van 8:00-12.30 en van 13.30-17:00 uur.

Een verwijsbrief van de huisarts / jeugdarts is altijd nodig. De huisarts krijgt de uitslag van het onderzoek opgestuurd.

Vermeld bij het maken van een afspraak wel dat het gaat om een combinatieafspraak bij de orthoptiste en oogarts. Afsprakenbalie: 015-2126959